Dierenknutsel bij de Kinderclub!

25 mei 2019

Gisterenmiddag stond de Vrijdagmiddag Kinderclub in het teken van "Dieren".

 

 

Een tijdje geleden hebben we bouwplaten van dierentuindieren en circusdieren gekregen.

We hebben samen al een aantal dieren gemaakt en aan het eind van de middag heeft Joëlle een verhaaltje voorgelezen dat uitgekozen was door de allerkleinsten waarna we met zijn allen opgeruimd hebben.

 

Volgende week gaan we verder met de uitbreiding. Natuurlijk maken we ook een Circustent en een park waar de circustent staat.

 

(Fotografie: Joëlle)


De glasworkshop is gestart!

25 mei 2019

Afgelopen donderdagavond was de tweede les van de Glasmozaïek Workshop.

 

Ondanks dat sommigen van hen eerst twijfelden zijn de ontwerpen van de cursisten mooi uitgekomen met het glas.

Tussen het geconcentreerde werken door, werd er nog steeds volop gezellig gekletst en was er nog steeds ruimte voor grappen. 


Onze verzette Koningsdag

25 mei 2019

Omdat Koningsdag in de Meivakantie viel hebben we dat in de Buurthuiskamer op 17 mei gevierd.

 

Helaas waren i.v.m sportclub niet alle kinderen aanwezig maar de kinderen die er wél waren konden hun fiets versieren waarvoor er een eerste, tweede en derde prijsje te winnen waren.

Ze hebben allemaal hun fiets zo mooi mogelijk versierd en heel erg goed hun best gedaan. Eerst de kroon voor op hun fiets mooi gekleurd en versierd en daarna was het de beurt aan de fietsen zelf om die met rode, witte en blauwe stroken crêpepapier te versieren.

Het was voor de jury heel erg moeilijk om de drie mooiste daaruit te kunnen kiezen!

De eerste prijs was voor Milan, de tweede prijs voor Sofie en de derde prijs voor Amin.


Paaswerkjes

01 mei 2019

Eind maart en de hele maand april heerste in de Buurthuiskamer een gezellige Paassfeer. Tijdens de Vrijdagmiddag Kinderclub waren er leuke Paasactiviteiten georganiseerd zoals samen een mooi Paastafelkleed kleuren, Paasmandjes maken, Paaslampionnen met écht licht maken. Op Goede Vrijdag sloten we af met het maken van een mooi Paastukje.

 

De mooie spulletjes die tijdens die middagen gemaakt werden bleven in de Buurthuiskamer staan zodat het daar extra gezellig was. De laatste middag voor Pasen kwamen de kinderen met een grote tas zodat zij hun Paasspulletjes, hun Paasmandjes die ondertussen door de Paashaas gevuld was én hun Paasstukjes mee naar huis konden nemen.


JOEHOE! Er komt weer een glasworkshop aan!

15 maart 2019

De Glas-Mozaïek Workshops start weer, en het goede nieuws is: we hebben dit vanaf dit jaar méérdere Workshops over het jaar verdeeld met daarin verschillende onderwerpen!

De eerste cursus voor de Glas- Mozaïek Workshop begint na Pasen.

Hoe leuk zou het zijn om je visite thee uit je zelf gemaakte theedoos te geven? Daar starten we namelijk mee: theedozen mozaïeken.

Wij vragen voor de Workshop die drie avonden duurt een bijdrage in de kosten van €15,-. Daar voor krijg je per avond een kopje koffie/thee en een blikje fris en de benodigde materialen. Jullie moeten wél thuis alvast kijken welke afbeelding jullie willen maken en een foto daarvan meenemen, want de eerste les moet die uitgetekend worden. Doe je dit niet dan kun je helaas niet meedoen want dan krijg je je werkstuk niet af. Jullie kunnen kiezen tussen dinsdag- óf donderdagavond. Voor de dinsdagavonden geldt: eerste en derde dinsdag van de maand, voor de donderdagavonden geldt: de tweede en vierde donderdag van de maand van 20.00 tot 22.00

 

De lessen op donderdagavonden zijn:

25 april, 9 mei en 23 mei.

 

De lessen op dinsdag avonden zijn:

30 april, 14 mei en 28 mei.

 

LET OP: Er kan tijdens de cursus NIET meer geswitcht worden!!!

Vond je het de vorige keer gezellig en wil je weer meedoen? Of heb je dat nog nooit gedaan maar lijkt het je wel leuk om te doen?

Geef je dan snel op met de avond van je voorkeur want VOL IS VOL. Je kunt je opgeven bij Cornelia of Liek. Dat kan persoonlijk bij de Buurthuiskamer tijdens de openingstijden, via een pb óf mail via eikenhonk@gmail.com en zet daarin je naam, adres én e-mail adres (en evt. telefoonnummer) zodat we contact met je op kunnen nemen over de voorbereidingen en bijzonderheden van de Workshop. (Diegene die een telefoonnummer van één van ons heeft mag ook appen)

 


De kinderen naar De Grevelingen

13 februari 2019

Tijdens de Vrijdagmiddag Kinderclub zijn de kinderen op bezoek geweest bij de senioren in de Grevelingen.

 

Ze hebben mooie zelfgemaakte kaarten en tekeningen gegeven vergezeld van een mooie roos.

Joëlle en Tiara zijn zelfs bij een mevrouw boven op bezoek geweest omdat zij niet kan lopen. Ze was héél erg blij dat ze eventjes bij haar op visite kwamen.

De kinderen brachten weer wat leven in de brouwerij en samen met sommige senioren (of onder toeziend oog van de senioren) hebben ze samen nog een spelletje gedaan.

De middag is de ouderen en de kinderen goed bevallen, daarom zullen we dit in 2019, met de Vrijdagmiddag Kinderclub naast de knutsel en spelletjes activiteiten af en toe ook een uitstapje maken/excursie doen m.b.t sociaal maatschappelijke activiteiten.


Feestkalender December 2018

07 december 2018

We zitten in de gezelligste tijd van het jaar,

 

de extra Kinder- Kerst-Knutselmiddagen weer daar.

Deze week begint de Kerst-Knutsel 🎅🎄🎄🎍

dat worden weer een paar extra middagen gefrutsel.

Dat het gezellig zal worden is één ding,wat we die middagen gaan maken blijft een verrassing! De Kinder-Kerst-Kindermiddag verrassings-knutsels zijn:

- woensdagmiddag 12 december

- vrijdagmiddag 14 december

- woensdagmiddag 19 december

- vrijdagmiddag 21 december

 

LET OP!!!!!

Op donderdag 3 januari zal er in de Buurthuiskamer een Nieuwjaarsreceptie zijn (als er voldoende hulp is) waar voor kleine hapjes door de kinderen van de Kinderclub gemaakt worden


Sinterklaas in de Buurthuiskamer

06 december 2018

Woensdag 28 november is Sinterklaas in de Buurthuiskamer geweest! 

Het was lekker druk met kinderen, maar ook bijna alle Knutselmama’s waren er en Knutseltante Pammy.
Zijn hulp Zwarte Pietje, die echt HE-LE-MAAL pik en pik Zwart was, was er al een kwartiertje eerder om de kinderen vast voor te bereiden op de komst van de Sint en strooide flink wat Strooigoed rond!

Tijdens het zingen van “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”, kwam Sint binnen en liep natuurlijk eerst naar zijn hulp Zwarte Piet want hij moest natuurlijk wél weten of alles goed is gegaan voordat hij er zelf was. Sint zei tegen hem toen hij hem een hand gaf: "Jij bent mijn hulp Pietje hè? Hoe gaat het met je?" "Goed", zei ’t hulp Zwarte Pietje, en Sint zei : "Zoooo, jij bent al vaak door de schoorsteen geweest!". Dat klopte natuurlijk want zo’n zwart Pietje hebben we al héél lang niet meer gezien!

Nadat Sint alle kinderen een handje had gegeven ging hij lekker zitten, hij vertelde dat hij eigenlijk van zijn voornaam Nico heet en van zijn achternaam Laas, daar is later Sint voor gekomen, dus Sint Nicolaas en nu noemen ze hem gewoon Sinterklaas. Hij vertelde dat hij ook een broer heeft die heet Specu Laas en een zusje die valt altijd van haar fiets, zij heet He Laas. Hij had ook vragen aan de kinderen bij voorbeeld of ze die ochtend wakker zijn geworden, en of ze dachten “Zal ik vanmiddag wel of niet naar Sinterklaas in de Buurthuiskamer gaan?’, en of ze direct uit bed zijn gekomen of dat ze nog even zijn blijven liggen en of ze dachten en bij een goed antwoord moesten ze een hand opsteken en in de lucht houden, als de volgende vraag ook goed was nóg een hand erbij in de lucht. Bij het volgende goede antwoord een been er bij en nóg een goed antwoord nog een been erbij. Daar zaten ze allemaal twee armen én twee benen in de lucht!
Natuurlijk mochten de kinderen ook vragen stellen aan Sinterklaas, op de vraag hoe oud hij was antwoordde hij dat hij a.s 6 december precíes één jaar ouder zou zijn dan vorig jaar. Sint vertelde ons ook het Grote Geheim: hoe oud hij écht is, maar dat mochten we niet verder vertellen dus dat doen we niet, maar hij vertelde toen Sint nog een kleuter was, 400 jaar geleden, onze Knutseltante Pammy zíjn kleuterjuf was! “Kunnen jullie nagaan hoe oúd juffrouw Pammy al is !!!” zei hij.

Hulp zwarte Piet heeft een paar cadeautjes uitgedeeld voor in de Buurthuiskamer en hij mocht van Sint iedereen een chocolade letter geven.
Daarna mochten alle kinderen heel groot en héél klein met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto maar toen was jammer genoeg toch de tijd aangebroken voor Sinterklaas om te vertekken. “Dag Sinterklaasje, dag dag dag dag zwarte Piet!”

Alle kinderen hebben een fijne middag gehad! Dank u wel lieve Sinterklaas dat u dit jaar de kinderen van Eikendonk hebt bezocht en dank u wel voor de leuke spelletjes en de chocolade letters!
Misschien tot volgend jaar!!


Onze eerste Burendag!

25 september 2018

Burendag 2018 is al weer achter de rug het was een drukke dag maar aan de kindergezichtjes te zien hebben zij een leuke dag gehad.

Rond half acht 's morgens begonnen drie mensen van de activiteitencommissie met het opzetten van het springkussen voor de kleintjes en de hindernisbaan die wel 19 meter was. Hier en daar op het plein gingen verschillende voordeuren telkens open en dicht want het opzetten werd nauwlettend in de gaten gehouden.

Voor alle 32 kinderen die door hun ouders waren opgegeven met het aanmeldstrookje stond een beker met deksel/rietje met hun naam erop klaar, gevuld met de eerste traktatie, een zakje M&M's. Die beker moesten ze heel goed bewaren want die kon de hele dag in de Buurthuiskamer met ranja nagevuld worden. Ook waren voor hen verschillende traktaties gemaakt/voorbereid én was er speciaal voor hen een en extra verrassing aan het eind van de dag.
Omdat er 50 bekers gemaakt waren hadden we naast de 32 aangemelde kinderen nog 18 bekers zonder naam over. Er bleken tóch nog kinderen te zijn wiens ouders geen strookje ingeleverd hadden dus zij hadden geluk áls ze nog een beker konden bemachtigen want naast de opgegeven kinderen kwamen er nog zo veel kinderen dat we bekers te kort kwamen.

Iets voor 10-nen druppelden de eerste kinderen de Buurthuiskamer binnen om geschminkt te worden. Omdat er ook kinderen kwamen die niet waren opgegeven hebben we een aantal teleur moeten stellen omdat de tijd te kort was voor de extra kinderen. 
's Middags was het tijd voor de Oud Hollandse spelletjes-wedstrijd. Allemaal deden ze hun uiterste best. Het bibberspel en spijkerpoepen waren toch wel de favoriet. Wendy Gerritsen kwam eerder van haar werk naar huis om te helpen maar ze had de spelletjeswedstrijd nét gemist dat vond ze wel een beetje jammer!

Het was de hele dag best fris en tegen het einde begon ‘t zachtjes te regenen dus is besloten het springkussens en de hindernisbaan eerder op te ruimen en de prijsuitreiking te vervroegen.
Er waren een 1e 2e en 3e prijs, zij kregen niet alleen een gekleurde pennen-, potlood en stiften-set maar óók elk een cadeaubon. Om traantjes te voorkomen op deze gezellige dag, hebben alle kinderen die zijn opgegeven en mee hebben gedaan een prijsje gekregen én natuurlijk hun extra verrassing nl een frietje met snack en een ijsje.

Na de prijsuitreiking volgde de Tombola waar veel leuke prijzen te winnen waren. De hoofdprijs, een mooie Airfryer, werd gewonnen door Leon van Geldrop en Chris maar door hen weer aan de Buurthuiskamer gedoneerd om die met een volgende Tombola of activiteit weer te kunnen verloten.

I.v.m het weer wordt de Kinder-Modeshowodeshow op een ander moment ge-organiseert. Daarvoor zal dan niet alleen een extra prijsuitreiking zijn maar zal de middag ook leuk ingevuld worden, met net als bij de grote mensen een “after show-party” maar dan met kinder champagne en hapjes.

 

Wij danken onze sponsoren Asiataria Atje Hu , The Grass Company, Maxi Fashion en Hennie Batens.
Hun ruimhartige giften hebben niet alleen de kinderen blij gemaakt maar ook Burendag in Eikendonk 2018 een gouden randje gegeven!
Ook danken wij Manon Eylinger van yourkidzparty.nl dat ze langer is gebleven. Er kwamen namelijk nog veel kinderen die niet waren opgegeven door hun ouders, dus om zo veel mogelijk kinderen die wél waren opgegeven door hun ouders, te kunnen schminken is ze langer gebleven. Namens de kinderen van Eikendonk dank je wel Manon!


Burendag update!

02 september 2018

 

Hallo allemaal,

 

Op Burendag 2018 zullen niet alleen leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd worden. Voor de volwassenen organiseert de activiteitencommissie  van de Buurthuiskamer een leuke Tombola met mooie prijzen!

De loten zullen op de dag zelf verkocht worden.

 

Let op: Omdat we moeten weten hoeveel prijzen er nodig zijn, moeten de kinderen die mee willen doen met de wedstrijd zichzelf van te voren opgeven. Daar voor moeten zij de strook die onderaan de flyer staat die komende week verschijnt, volledig ingevuld inleveren in de brievenbus van de Buurthuiskamer. Op Burendag kunnen zij dan tussen 10.00u en 12.00 een wedstrijdlijst met hun naam / adres én een kaartje en een beker met naam erop voor drinken voor die dag ophalen.

 

Binnenkort meer nieuws over Burendag. Houd daarvoor deze website en onze Facebookgroep Eikendonk Den Bosch "Een nieuw begin" in de gaten! 


Burendag 2018!

26 augustus 2018

 

Hallo allemaal!

 

Zoals jullie in het bericht van 13 augustus al hebben kunnen lezen wordt ook dit jaar in Eikendonk Burendag en ook in Eikendonk gevierd op 22 september!

 

Voor de kinderen heeft de activiteitencommissie van de Buurthuiskamer leuke dingen in petto! Op het plein komt niet alleen een Springkussen voor de kleinste kindjes, er komt ook een Hindernisbaan van 19 meter voor de grotere kinderen. In de Buurthuiskamer kunnen alle kinderen zich laten schmincken of een glittertattoo laten zetten en worden ballonfiguren gemaakt.

Dát is dit jaar nog niet alles! Voor alle kinderen, groot en klein, die in Eikendonk wonen wordt een wedstrijd georganiseerd waar zij gedurende de dag punten mee kunnen verdienen met aan het einde van de dag een prijsuitreiking. Er zijn een 1e, 2e en 3e prijsje te winnen maar om traantjes aan het eind van de gezellige Burendag te voorkomen krijgen alle kinderen een prijsje.

Ook komt er een leuke kindermodeshow.   

 

 

Binnenkort meer nieuws over Burendag. Houd daarvoor onze website en de Facebookgroep Eikendonk Den Bosch "Een nieuw begin" in de gaten!


De Eikendonk skelter

29 juli 2018

 

De grote blauwe skelter die op het Eikendonkplein stond is gered van de oud-ijzerboer en door de Buurtvaders geadopteerd, de skelter is nu dus eigendom van de Buurtvaders.

 

Alles wat kapot was aan de skelter, is inmiddels gerepareerd.  Er zitten nieuwe binnen- en buitenbanden op het stuur dat krom was is rechtgezet en helemaal opnieuw afgesteld, het stoeltje is extra goed vastgezet omdat ook dat eraf gesloopt werd. Als het stoeltje verzet moet worden kunnen jullie tijdens de openingstijden van de Buurthuiskamer daar terecht, als die niet open is kunnen jullie Laila of Liek om hulp vragen. 

 

Er kan dus weer mee gespeeld worden en als de skelter heel blijft tot aan de Wintervakantie, wordt het in de winter opnieuw nagekeken en uitgebreid met extra stoeltje en bijvoorbeeld een aanhanger zodat jullie met meer kinderen tegelijk met de skelter kunnen rijden én wordt het opnieuw in een mooie nieuwe kleur gespoten!

Dus zuinig zijn!!! 

Ook wordt verwacht dat ouders van de kinderen die met de skelter spelen en de mensen die op/rondom het Eikendonkplein wonen een oogje in het zeil houden om te zorgen dat de skelter niet kapot gemaakt wordt. Dat geldt overigens ook voor de speeltoestellen op het pleintje.

 

Nu de skelter klaar is en er weer mee gespeeld kan worden, mogen de kinderen van Eikendonk de skelter dus LENEN van de Buurtvaders. 

Voorwaarde is dat de skelter heel blijft en niet meer gesloopt wordt!!! Zodra dat tóch weer gebeurt nemen de Buurtvaders de skelter weer terug en geven ze het aan andere kinderen die de skelter wél graag zouden willen hebben en er zuinig op zullen zijn. Voordat de skelter naar de nieuwe kinderen verhuisd zal het eerst van de extra’s waarmee het in de wintervakantie uitgebreid zou worden voorzien.

 

 

Kijk voor het laatste nieuws op de facebookgroep “Eikendonk een nieuw begin”

 


Voorbereidingen Burendag 2018

26 juni 2018

 

Momenteel is de activiteitencommissie bezig met het organiseren van Burendag 2018. Subsidies zijn aangevraagd, vergunningen zijn aangevraagd en het plan van aanpak is rond. Wat we allemaal gaan doen blijft nog even een verrassing, maar we houden jullie zeker op de hoogte!


Mutaties in het bestuur van Stichting BHK Eikenhonk

03 mei 2018

 

Zoals iedereen weet is het oude bestuur in december jl. afgetreden (de penningmeester is per april afgetreden) en is er in december op de facebookgroep "Eikendonk een nieuw begin" een oproep geplaatst voor nieuwe vrijwilligers. Bewoners hebben zich zowel persoonlijk als via mail en Facebook aangemeld. 

 

Inmiddels heeft de Buurthuiskamer niet alleen een nieuw bestuur, maar is het bestuur ook uitgebreid. Er zijn niet zijn niet alleen nieuwe beheerders, maar er is nu ook een activiteitencommissie. Op deze website kunnen jullie het nieuws met betrekking tot de activiteiten vinden. Kijk voor 'Het laatste moment nieuwtje' op de Facebookgroep "Eikendonk een nieuw begin" middels de volgende link: https://www.facebook.com/groups/511639815515557/


Glasworkshops

03 oktober 2017

 

Wie zou het leuk vinden om gezellig mee te doen aan een glasworkshop? 
De avonden worden korter en zomer vakantie is al weer voorbij, maar gelukkig hebben we de foto's nog! 
Hoe leuk zou het zijn om je mooiste of meest dierbare vakantiefoto('s) in een mooie lijst van glasmozaiek te doen. Niet zo maar een lijst maar eentje door jouzelf ontworpen en gemaakt!

Of wat dacht je ervan om de herfst- en winteravonden je beker warme chocolademelk met slagroom en warm appeltaartje vanaf een mooi dienblad van glasmozaiek te serveren? Helemaal in jouw stijl natuurlijk, want ook die kun je zelf maken!

Het is de bedoeling dat we binnenkort o.l.v Wendy met de eerste glasmozaiek-workshop voor volwassenen gaan beginnen. Wil je ook meedoen? 
Dan kun je je van te voren opgeven via het contactformulier op de website. Samen met de mensen die zich opgegeven hebben kijken we naar de meest geschikte avond.

Burendag 2017

03 okt. 2017

 

Zaterdag 23 september was het Burendag in Eikendonk. Vanaf 10.00 waren er leuke dingen te doen op het plein en in de Buurthuiskamer.

 

Zo was er een spingkussen en konden de kinderen worden geschminkt in allerlei fantasierijke gezichten!

 

Ook was er de onthulling van onze nieuwe vlag die vol staat met de tekeningen van de buurtkinderen. Iedereen heeft zich goed vermaakt.

 

Wij willen Rosa, Kim, Pamela, Sabrina, Cornelia, Henk, Ad, Liek en Joshua bedanken voor de goede zorgen. Wij hebben al zin in Burendag 2018!